Moikka Kielet

Blogi kielistä ja kielen opiskelusta

Tavoite uudelle vuodelle kielen opiskelussa

Meillä pariskuntana on ollut kielen opiskelu aina yhteinen harrastus siitä lähtien kun muutimme yhteen. Mitä tavoitteita meillä on vuodelle 2024? Toteutuvatkohan tavoitteet vai eivät? Miten ajattelimme saavuttaa tavoitteemme?

Taustatietoa ja historiaa

Olen opiskellut ala-asteella ensimmäisenä kielenäni ruotsia koska asuin silloin ruotsinkielisellä alueella Suomessa.

Toisena kielenäni aloin sittemmin ala-asteella opiskelemaan englantia.

Saksaa aloin opiskelemaan valinnaisena kurssina ylä-asteella.

Venäjää ja espanjaa opiskelin noin vuonna 2005 ensimmäisen kerran, mutta silloin opiskelut jäivät puolikkaaseen kurssiin venäjän osalta.

Jolloinkin tuon vuoden lähellä opiskelin myös ranskaa yhden puolikkaan kurssin, mutta sittemmin ranskan kieli on unohtunut lähes täysin. Osaan lähinnä sanoa je voudrais parler français avec vous. eli haluaisin puhua ranskaa kanssasi. Mutta se siitä ranskasta.

Vaimoni kanssa aloimme opiskella espanjaa vuonna 2011 ja siitä lähtien olemme lähes säännöllisesti käyneet espanjan tunnilla lukuunottamatta pitempiä ulkomaanreissuja.

Venäjääkin tuli opiskeltua jossakin välissä toinen puolikas kurssi, mutta se jäi kesken meidän osalta koska olimme alkeiskurssin tarpeessa ja kurssilla suurin osa oppilaista oli jo käynyt tuon ”alkeiskurssin” useaan otteeseen…

Sittemmin tutustuimme uusiin ystäviin jotka puhuvat venäjää, ja he ovat opettaneet meille venäjää netin välityksellä videoyhteydellä vuoden 2021 aikana.

Espanjaa olemme ylläpitäneet netin välityksellä videoyhteydellä Perulaisen opettajan kanssa vuodesta 2020 alkaen kun koronapandemia alkoi. Opiskeltu on lähes säännöllisesti 2 kertaa viikossa.

Nykytilanne

Tällä hetkellä (joulukuussa 2023) ylläpidämme espanjaa keskustelemalla videoyhteyden välillä kahden ystävän kanssa espanjan kielellä säännöllisesti viikoittain.

Tavoite vuodelle 2024

Tavoite espanjan suhteen että me molemmat voisimme puhua vapautuneesti espanjaa.

Mietimme kuumeisesti miten saada vaimon päästä translaattori pois päältä, kun hän kääntää lauseet suomesta espanjaksi ennen puhumista ja kuunnellessa päinvastoin. Tämä vie aikaa ja energiaa keskusteluissa.

Venäjän tavoitteeksi otamme että voisimme joidenkin venäjän kielisten ystävien kanssa keskustella yksinkertaisista asioista.

Koska vaimoni ei halua oppia tässä vaiheessa lisää kieliä, minä olen miettinyt jonkun uuden kielen opiskelua yksikseni.

Myös nykyisiä kieliäni haluan parantaa. Saksaa ja ruotsia voisi ainakin ”harrastaa” jotta ne eivät ainakaan ruostuisi enempää.

Englantia käytän lähes päivittäin ainakin jonkin verran, joten siihen en nyt kiinnitä huomiota tavoitteessani sen enempää 🙂

Kuva jossa kyltti ”7 Kielinen” osoittaa tavoitteeni vuodelle 2024.

Kielistä puuttuu siis vielä yksi.

Yhteenveto

Osaamani kielet järjestyksessä kielitaidon mukaan:

  1. Suomi
  2. Englanti
  3. Espanja
  4. Ruotsi
  5. Saksa
  6. Venäjä
  7. ????

Näiden lisäksi siis olen opiskellut raapaisun verran ranskaa, jonka olen unohtanut, sekä arabian aakkoset, jotka eivät ole 100% hallussa vielä 😉

2 Responses

  1. Kuuden kielen osaaminen hyvin on jo hyvä savutus. Olen myös haaveillut espanjan opiskelusta ja aloittanutkin sen opiskelun, mutta en ole koskaan päässyt alkeita pidemmälle. Täytyykin ehkä etsiä tehokas kielikurssi, että pääsee opinnoissa pidemmälle.

    1. Tsemppiä opiskeluun sinulle! Huomioksi vielä laitan, että en kaikkia ”osaamiani kieliä” osaa samalla tasolla kuitenkaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *