Moikka Kielet

Blogi kielistä ja kielen opiskelusta

Tavoite vuodelle 2022 kielen opiskelussa

Meillä pariskuntana on ollut kielen opiskelu aina yhteinen harrastus siitä lähtien kun muutimme yhteen. Mitä tavoitteita meillä on vuodelle 2022? Toteutuvatkohan tavoitteet vai eivät? Miten ajattelimme saavuttaa tavoitteemme?

Taustatietoa ja historiaa

Olen opiskellut ala-asteella ensimmäisenä kielenäni ruotsia koska asuin silloin ruotsinkielisellä alueella Suomessa.

Toisena kielenäni aloin sittemmin ala-asteella opiskelemaan englantia.

Saksaa aloin opiskelemaan valinnaisena kurssina ylä-asteella.

Venäjää ja espanjaa opiskelin noin vuonna 2005 ensimmäisen kerran, mutta silloin opiskelut jäivät puolikkaaseen kurssiin venäjän osalta.

Jolloinkin tuon vuoden lähellä opiskelin myös ranskaa yhden puolikkaan kurssin, mutta sittemmin ranskan kieli on unohtunut lähes täysin. Osaan lähinnä sanoa je voudrais parler français avec vous. eli haluaisin puhua ranskaa kanssasi. Mutta se siitä ranskasta.

Vaimoni kanssa aloimme opiskella espanjaa vuonna 2011 ja siitä lähtien olemme lähes säännöllisesti käyneet espanjan tunnilla lukuunottamatta pitempiä ulkomaanreissuja.

Venäjääkin tuli opiskeltua jossakin välissä toinen puolikas kurssi, mutta se jäi kesken meidän osalta koska olimme alkeiskurssin tarpeessa ja kurssilla suurin osa oppilaista oli jo käynyt tuon ”alkeiskurssin” useaan otteeseen…

Sittemmin tutustuimme uusiin ystäviin jotka puhuvat venäjää, ja he ovat opettaneet meille venäjää netin välityksellä videoyhteydellä vuoden 2021 aikana.

Espanjaa olemme jatko-opiskelleet netin välityksellä videoyhteydellä Perulaisen opettajan kanssa vuodesta 2020 alkaen kun koronapandemia alkoi. Opiskeltu on lähes säännöllisesti 2 kertaa viikossa.

Nykytilanne

Tällä hetkellä (tammikuussa 2022) opiskelemme Duo Lingon välityksellä venäjää. Tuntuupa siltä että vaimoni on ahkerampi venäjän opiskelija kuin minä.

Meillä molemmilla Duo Lingo on asetettu espanjan kielelle, joten opiskelemme venäjää espanjan kautta.

Tavoite vuodelle 2022

Tavoite espanjan suhteen että me molemmat voisimme puhua vapautuneesti espanjaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Mietimme kuumeisesti miten saada vaimon päästä translaattori pois päältä, kun hän kääntää lauseet suomesta espanjaksi ennen puhumista ja kuunnellessa päinvastoin. Tämä vie aikaa ja energiaa keskusteluissa.

Venäjän tavoitteeksi otamme että voisimme joidenkin venäjän kielisten ystävien kanssa keskustella yksinkertaisista asioista vuoden 2022 loppuun mennessä.

Koska vaimoni ei halua oppia tässä vaiheessa lisää kieliä, minä olen miettinyt jonkun uuden kielen opiskelua yksikseni.

Myös nykyisiä kieliäni haluan parantaa. Saksaa ja ruotsia voisi ainakin ”harrastaa” jotta nevät ainakaan ruostuisi enempää.

Englantia käytän lähes päivittäin ainakin jonkin verran, joten siihen en nyt kiinnitä huomiota tavoitteessani sen enempää 🙂

Kuva jossa kyltti ”7 Kielinen” osoittaa tavoitteeni vuodelle 2022.

Kielistä puuttuu siis vielä yksi.

Yhteenveto

Osaamani kielet järjestyksessä kielitaidon mukaan:

  1. Suomi
  2. Englanti
  3. Espanja
  4. Ruotsi
  5. Saksa
  6. Venäjä
  7. ????

Näiden lisäksi siis olen opiskellut raapaisun verran ranskaa, jonka olen unohtanut, sekä arabian aakkoset, jotka eivät ole 100% hallussa vielä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *